Καλημέρα και καλη εβδομάδα φίλες μου!!
Τα πορτοκάλια αυτό τον καιρό έχουν την τιμητική τους!!!
Στίβουμε χυμούς για βιταμίνες μήπως και γλιτώσουμε απο καμιά γρίπη,
τρώμε άφθονα πορτοκάλια....αλλά και πάλι δεν λένε να τελειώσουν!!
Έφτιαξα μια υπέροχη μαρμελάδα πορτοκάλι που τη βρήκα ΕΔΩ
και την έχουμε τσακίσει κι αυτήν!!
Και ενώ έψαχνα τρόπους να αξιοποιήσω τα πορτοκάλια μας για να μη
χαλάσουν...θυμίθηκα το υπέροχο γλυκό κουταλιού που φτιάχνει η
πεθερά μου...πορτοκάλι με τη σάρκα του!!!!
Έχω να το λέω για τα γλυκά κουταλιού της πεθεράς μου....
τα φτιάχνει μούρλιαααα!
Της ζήτησα λοιπόν τη συνταγή και σας τη δίνω όπως ακριβώς την
κάνει η ίδια...η αλήθεια είναι ότι είναι λίγο μπίζιλη (που λένε και στο χωριό μου),
αλλά αξίζει τον κόπο!!!!
Υλικά:
6 παχύφλουδα πορτοκάλια
1 κιλό ζάχαρη
χυμό 1/2 λεμονιού
Εκτέλεση:
Αφού τρίψουμε με τον τρίφτη τη φλούδα εξωτερικά, τα βάζουμε σε ένα μπόλ με νερό
και τα αφήνουμε εκεί για μια μέρα.
Την επόμενη μέρα τα βάζουμε σε πλατιά κατσαρόλα και τα βράζουμε,
αλλάζοντας το νερό 2-3 φορές.
Αφού κρυώσουν τα κόβουμε στα 6 ή στα 8 ανάλογα το μέγεθος του πορτοκαλιού
και τα τοποθετούμε με τη σάρκα προς τα πάνω, μέσα σε ένα ταψί.
Τους ρίχνουμε όλη τη ζάχαρη απο πάνω και τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα.
Τα πορτοκάλια θα βγάλουν το ζουμάκι τους και την επόμενη μέρα
τα βάζουμε πάλι στην κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη που έχουν επάνω, το ζουμάκι
τους και 2 κούπες νερό.
Τα βράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι και στο τέλος ρίχνουμε το χυμό λεμονιού.
Εμένα μου βγήκαν 3 μεγάλα βάζα, όμως το πρώτο φαγώθηκε σχεδόν
αμέσως...
Τα έβαλα σε αποστειρωμένα βάζα.
Τα βάζα, αφού τα έπλυνα πρώτα πολύ καλά με ζεστό νερό, τα τοποθέτησα
στο φούρνο στοςυ 120 βαθμούς για 20 λεπτά, μαζί και τα καπάκια τους.
Είχα αφήσει το γλυκό μου να κρυώσει και όταν έβγαλα τα ζεστά βάζα από
το φούρνο έβαλα μέσα το γλυκάκι μου.
Βρήκα και κάτι μονά σεμεδάκια....και τσούυυυυπ....
έτοιμα......
Ελπίζω να το δοκιμάσετε και να μου πείτε τη γνώμη σας!!
Γλυκιές καλημέρες!!!!!!!!!!