Γειά σας φίλες μου!!!
Κυριακή σήμερα...χθες (απ' ότι βλέπω το ρολόι είναι περασμένα μεσάνυχτα)...
και ενώ είχα πει ότι φέτος τις γιορτές δεν θα κάνω πολλά
γλυκά, μιας και τα πρώτα μελομακάρονα φαγώθηκαν αμέσως,
δεν μπορούσα να μην τους κάνω τη χάρη!!
Ο μπαμπάς έλειπε το πρωί στο γραφείο και εγώ δεν είχα καμιά ιδέα για
κάποια κατασκευούλα. Ήθελαν μπισκοτόσπιτο για να "χτίσουν"...
μπισκότα όμως δεν είχαμε!!
Εγώ πάλι ήθελα να φτιάξω το αγαπημένο τους κέικ για να πάρουν και το
πρωί στο σχολείο. Να χτυπήσει ο Μάνος το μίξερ, να ρίξει ο Γιώργος
τα υλικά...αλλά αυτά κρατάνε λίγη ώρα!! Δεν ήθελαν...
Τότε θυμήθηκα το κέικ σπιτάκι που είχαμε φτιάξει και πέρυσι και το φάγαμε
με το κουτάλι γιατί τότε το σπιτάκι το είχα κάνει ψηλό και δεν κοβόταν διαφορετικά!!
Φέτος λοιπόν, μου ήρθε λαμπρή ιδέα!!!!!
Και ορίστε το αποτέλεσμα...
Φτιάξαμε το κέικ μας, τα παιδιά το έφτιαξαν (να τα λέμε κι αυτά),
και το μοιράσαμε σε δύο μακρόστενα φορμάκια αλουμινίου.
Ότι περίσσεψε μπήκε σε θήκες για cup cakes για να φαγωθούν αμέσως!!!
Σας γράφω τα υλικά για το κέικ και παρακάτω σας δείχνω πως να
φτιάξετε κι εσείς ένα τέτοιο υπέροχο σπιτάκι....που αν προλάβει
να μείνει ψίχουλο θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας!!
1 κούπα ελαιόλαδο
1 κούπα ζάχαρη
4 αυγά
1 κούπα γάλα
3 κούπες αλεύρι
2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
125 γρ. κουβερτούρα
3 κ. σ. γάλα
Για το γλάσο (royal icing):
άχνη ζάχαρη
ένα ασπράδι αυγού
1 κ.γ. λεμόνι
Για το γλάσο σοκολάτας:
125 γρ. κουβερτούρα
2-3 κ.σ. γάλα
Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη. Ρίχνουμε ένα ένα τ' αυγά και στη συνέχεια
ρίχνουμε λίγο λίγο το γάλα εναλλάξ με το αλεύρι στο οποίο έχουμε ρίξει μέσα
και το μπέικιν πάουντερ. Ρίχνουμε τη βανίλια.
Εν τω μεταξύ, έχουμε βάλει στο φουρνάκι μικροκυμάτων την κουβερτούρα με
το γάλα για να λιώσει. Στη συνέχεια ρίχνουμε την κουβερτούρα στο μείγμα μας
και έτοιμο. Το βάζουμε στις φόρμες και το ψήνουμε στοςυ 180 βαθμούς για
50΄ περίπου.
Αφού ψηθεί το κέικ, το ξεφορμάρουμε και με ένα μακρύ μαχαίρι κόβουμε
το φουσκωμένο κομμάτι και το κάνουμε επίπεδο...
Φτιάχνουμε το royal icing και το απλώνουμε λιγότερο από το μισό
πάνω στο ένα κομμάτι...
Μετά πέρνουμε το δεύτερο κομμάτι και το γυρνάμε ανάποδα για να ακουμπήσει
πάνω στην "κόλλα"...
Με ένα μακρύ μαχαίρι κάνουμε πρώτα σημάδι για να δούμε που ακριβώς θα κόψουμε
τη σκεπή και μετά το κόβουμε προσεκτικά...
Βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων την κουβερτουρα με το γάλα για
να λιώσουν και στη συνέχεια το απλώνουμε με ένα κουτάλι σε όλο το σπιτάκι.
Με μια σπάτουλα διορθώνουμε τις ατέλειες και μετά βάζουμε το υπόλοιπο
royal icing στο κορνέ για να κάνουμε τα σχέδια μας!!
Ξέχασα να σας πω, ότι πριν απλώσουμε την κουβερτούρα πάνω στο κέικ
το βάζουμε πάνω σε ένα δισκάκι γιατί μετά δε θα μπορούμε να το πιάσουμε...θα
γεμίσουμε σοκολάτα!!!!!!
Κάναμε τα σχεδιάκια μας...ρίξαμε τις χιονονιφάδες μας...τα "μπαλάκια"
όπως λέει κι ο Μάνος μου...τα αστεράκια...
και έτοιμο για φάγωμα!!!!!!!!!!
Ευτυχώς πρόλαβα και κράτησα 2 κομματάκια για το σχολείο!
Και επειδή ο Μάνος ήθελε την πόρτα...ζήλεψε μετά κι ο Γιώργος!
Ευτυχώς είχε μείνει λίγο γλάσο ακόμα και έτσι έφτιαξα και σε αυτόν
πόρτα και παράθυρα...για να το δείξει λέει αύριο στους φίλους του
στο σχολείο!!!!!!!!
Και μετά σκέφτηκα...
ωραία ιδέα δεν είναι να ξέρω ότι θα έρθει κάποια φίλη στο σπίτι
και να το έχω έτοιμο με πόρτα και παράθυρα απο πρίν για να το
σερβίρω;;; Το royal icing φτιάχνεται αμέσως....
Ε τι λέτε; Να σας περιμένω για καφέ και κεικόσπιτο;;;
Φιλιά κοριτσάκια μου!!
Καλές γιορτές να έχουμε!!!!!!!!!!!