Καλημέρα!!
Στολίσαμε το δεντράκι μας αλλά δε σας έδειξα τα καινούργια μας στολιδάκια
που φτιάξαμε με ζύμη απο κορν φλάουρ! Είχα δοκιμάσει και παλιότερα με την αλατοζύμη,
αλλά αυτή είναι καλύτερη...πιο εύπλαστη, πιο λευκή...τέλεια δηλαδή!!
Χρησιμοποίησα:
1 μέρος μαγειρική σόδα
1 μέρος μαγειρική σόδα
1/2 μέρος κορν φλάουρ
3/4 μέρη νερό
Γράφω μέρος...γιατί εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι θέλετε, εγώ χρησιμοποίησα ένα
ποτηράκι του κρασιού γιατί δεν ήθελα πολύ.
Τα έριξα σε μια κατσαρόλα και τα ζέστανα σε χαμηλή θερμοκρασία. Ανακάτευα τη ζύμη
μέχρι που έγινε ένα πολύ απαλό ζυμάρι. Το έβγαλα απο την κατσαρόλα και το έβαλα
σε ένα μπολ. Το σκέπασα με μια βρεγμένη πετσέτα και το άφησα όλο το απόγευμα!
Τη συνταγή για τη ζύμη τη βρήκα στη φίλη μας τη Λαμπρούκα...
και έτσι φτιάξαμε κι εμείς φέτος τα στολιδάκια μας!!
Σε κάποια χρησιμοποίησα την άκρη απο μια δαντέλα και περνώντας απο πάνω τον
πλάστη έγιναν έτσι...
σε κάποια άλλα έβαλα το κεντρικό μέρος της δαντέλας...
σε διάφορα σχέδια...άλλα ανακατεμένα με χρυσόσκονη...άλλα με δαντέλα...
τα πέρασα με ένα ακρυλικό ρόζ χρώμα με ένα σφουγγαράκι...
και πήραν τη θέση τους στο δεντράκι μας!
Όμορφα δεν είναι; Και τα παιδιά απασχολήθηκαν μια χαρά αφού αυτά
τα έκοβαν με τα κουπ πατ...η δουλειά με τον πλάστη και τη δαντέλα ήταν δική μου
υπόθεση...
φιλιά πολλά!!